Word een week gastgezin voor Braziliaanse voetballers

Standaard

Gister berichtte ik al over het Copa toernooi, waar van 18 tot en met 20 mei acht teams met spelers onder 19 jaar voetballen. Deelnemende teams zijn onder andere Ajax, Tottenham Hotspur, Ajax Capetown. En twee Braziliaanse teams, te weten Cruzeiro en Fluminense. Voor de Braziliaanse spelers worden nog gastgezinnen gezocht.

Zelf ben ik al sinds het begin van Copa gastgezin. Het voelt als een vakantie zonder te reizen; je bent in je eigen huis, maar je spreekt Portugees, kookt zwarte bonen, bakt véél vlees en hoort Braziliaanse muziek. Verder sjees je op en neer naar het Olympisch stadion, waar Copa plaatsvindt, naar een veld waar de jongens moeten trainen of naar een restaurant waar je met een deel van de spelers en de gastouders hebt afgesproken. Je bent een dag of zes continue in touw, en je moet er dus echt vrije dagen voor opnemen. Net als voor een ‘gewone’ vakantie!

Gastgezin worden? (Dat kan ook als je alleen bent!) Neem contact op met Ellen de Ridder van SoccerID: E.ridder@soccerID.nl of 06-15566386

Met de hele club uit eten bij Braziliaans restaurant Samba Kitchen

Met de hele club uit eten bij Braziliaans restaurant Samba Kitchen

Eigen foto van Tanja.

Plaats een reactie